Sovrummet på Vesterbro

Hej igen!
Mycket har hänt sen senast, t.ex. att jag helt glömt bort att jag har en blogg (…) men den största skillnaden är att jag numera bor i Köpenhamn(!)

Min partner har en lägenhet på runt 60 danska kvadratmeter vilket i verkligheten betyder att boytan hamnar på cirka 50 kvm. Huset är byggt i början av 1900-talet och innebär alldeles för många utmaningar för oss två som försöker renovera själva.
Bland annat lämnar planlösningen en del att önska, eluttagen sitter mitt på väggen och golvet har en diff på strax över 6cm i nivåskillnad, hehe.

Sovrummet (och hallen) blev vårt första fokus. Vi har hunnit med att lägga golvvärme, jämna ut skillnaden och lägga nytt golv. Rivit en vägg och satt upp en annan, målat tak och väggar (fem lager färg för att jag skulle bli nöjd) och satt golvlister och lite annat smått och gott.
Här får ni följa med på lite före- och efterbilder i just sovrummet – så långt som vi tagit oss i skrivande stund.

IMG_0805
Kontorsnischen som blev till genom att vi rev den befintliga väggen mellan sovrum och hall och satte upp en ny. Notera hur hörnet på den nya väggen inte är 90 grader utan istället följer sneväggen som finns i sovrummet.
Det var ”ganska” klurigt att lägga golv på grund av detta beslut.

IMG_0806
De magiska begagnade dubbeldörrarna som blivit den nya vägen in och ur sovrummet. Hallen var en lång smal och framförallt mörk korridor utan någon som helst förvaring så tack vare dessa dörrar blir det lite luftigare och ljusare där på andra sidan.

IMG_0807
Väggen som Pontus fått bredspackla tre lager för att få någorlunda jämn & snygg… Som tur var så hade han hunnit göra det innan jag flyttade ner, skönt! Till höger i bilden syns dörren in till dusch/tvättrummet och en del av den fina panelen(?) runt fönstret.

Och hur ser det ut nu då?
Jo, vi har lyckats arbeta oss fram till att det är 95% klart på bara några veckor. Det saknas dörrfoder runt en dörr och skjutdörrarna till garderoben var slut på IKEA när vi var där så de ska vi ta tag i så fort vi orkar.

IMG_1295
Väggfärgen är från Lady Jotun och heter Nordiskt hav. Vi valde att ha all färg supermatt pga jag bara älskar när väggen ser ut som sammet. Den gråa färgen är en mer klassikt grå, hos Jotun heter den Morgondis, mysiga namn ändå att ha i sovrummet.

IMG_1299Vi fick fräscha upp panelen runt fönstret och jag kan ha använt orimligt mycket akrylfog för att täppa till små hål och fylla i springor och så vidare. Akrylfog är bra till det mesta helt enkelt. Takfärgen målade vi ner en bit på väggen för att slippa sätta upp taklister eftersom ingenting i lägenheten är rakt. Så på så vis lurar vi ögat att allting är rakt och ordnat, perfekt!

Det är slitigt att renovera och att samtidigt bo i en renovering så därför kändes det viktigt att få klart sovrummet så fort som möjligt. Än så länge är jag väldigt nöjd och framför allt stolt över vad mycket vi lärt oss och hur bra det blir. Nästa projekt blir hallen, spännande. Hoppas att ni tyckte att det var roligt att få kika in lite i sovrummet!

Annonser

En reaktion till “Sovrummet på Vesterbro

  1. Så HIMLA roligt att få följa er renovering och jag är så impad över vad ni kan och fixar själva! Väldigt inspirerande. Dessutom tycker jag sovrummet blev så fint och jag älskar detaljerna med glasdörrarna, den sagolika fönsternischen och väggfärgen. Suuperfint!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s